r i s h a h

rishah

meet the author


Hi. I'm Nur Rishah, seventeen, still! An architecture student at IIUM.






Tutorial : Blockquote Bershadow apabila Disentuh Cursor}
05 October 2012 | 3:51 PM | 0Comment

Photobucket
*Amek assalamualaikum Kihah jap* Hehe

Korang nak blockquote style baru? *Padahal
dah lama dah orang guna* Jom buat!

Sebelum
Selepas

Auwwsome gitu! :)

1. Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed

2. Search kod di bawah . 

.post blockquote ATAU blockquote {

3. Kalau ada kod di atas kod .post blockquote sila gantikan dengan yang di bawah.

blockquote {
background: url(URL GAMBAR 1);
background-attachment:fixed;
border:2px solid #bfbdf2;;
border-right:10pt double #bfbdf2;;
padding: 4px;
border-bottom-left-radius: 10px;border-top-left-radius: 10px;margin:1em 20px;
}
blockquote:hover {
background:url (URL GAMBAR 2);
background-attachment:fixed;
border:1px dashed #bfbdf2;;
border-left:10pt double #bfbdf2;;
-webkit-transition: 1s;
-moz-box-shadow: 0 0 10px #8D38C9 ;
-webkit-box-shadow: 0 0 18px #8D38C9;}

Colouring jom :

Pink - Tukaa dengan gambar korang.
Merah - Pandai-2 lah ikut kelebaran border korang. 
Oren - Warna border boleh ambil kat SINI
Hijau - Warna shadow, ambil kat atas ni ^
Kuning - Ketebalan shadow. Adjust sendiri :) Korangkan pandai. Tapi jgn sampai 100!

4. SAVE !

Dah siap nak pegi dahh ? Tanak bagi kisskiss :* dulu ke ? Ehh , comment lah (hehe , terlebih sudah) 
Oukehh , jangan lupe tinggalkan komen anda :)

Assalamualaikum dan bye .