r i s h a h

rishah

meet the author


Hi. I'm Nur Rishah, seventeen, still! An architecture student at IIUM.






Tutorial : Masukkan Header ke Dalam Blog}
17 March 2012 | 3:06 PM | 0Comment

Assalamualaikum :)

Tutorial ni kepada newbie je , tp kepada yg dahh mahir pasal blog takkan tak tahu mcm mne nak masukkan header ke dlm blog kann ? Maybe ada jugak *Tak dituju kepada sesiapa punn*

Cara 1 - OLD BLOGGER INTERFACE 

1) Login >> Dashboard >> Design 

2) Tekan edit 

1- Upload header dari computer atau dari website lain 
2- Tick je mana-mana korang nak.
3- SAVE.

Cara 2 - NEW BLOGGER INTERFACE

1) Login > Dashboard > Layout


2) Tekan edit
*Gambar ni serupa dengan yang atas*

*Tak tahu mcm mn nak cari copy image URL ? klik SINI :)*

4. SAVE ! :) Senang kann ? :D

Nak header ? Don't worry .. klik SINI oke ? ^^
Okeii , baii ! ;))