r i s h a h

rishah

meet the author


Hi. I'm Nur Rishah, seventeen, still! An architecture student at IIUM.






Tutorial : Sign Up Mister Linky a.k.a. Link Exchange}
26 January 2012 | 8:54 PM | 0Comment



Hai :) Sape nak letak link exchange / mister linky ? tau ke ape tu ? tgk gmbr bawah no k ^^




(klik gambar untuk lebih jelas)

Yang perkataan "Leave Your Link" tu la mister linky . :) Nak buat  satu ? Jom belajar ~ ^^

1. Pergi ke Mister Linky.
(klik gambar untuk lebih jelas)

2. Isi semua. Contoh seperti di gambar di bawah -
(klik gambar untuk lebih jelas)

3. Bila siap isi, tekan Register .

4. Ada satu lagi cabaran. korang kne sahkan email tu.
(klik gambar untuk lebih jelas)
Korang pergi kat Yahoo / Google korang and then bukak inbox... ada satu mesej and kat situ ada jugak satu code tu, korang copy code tu and then paste kat kotak "Code:" di atas oke ? :)

5. Lepas tu klik SINI !

6. Siap ! Save aje ! :D

Kalau dah jadi syukur la :) Yang tak jadi tu mungkin intruction yg Rishah bg salah kowwt :/ Btw, harap puas haty ngn tuto ni kayy ? ;) Bubye n Assalamualaikum~
Photobucket

















Labels: