r i s h a h

rishah

meet the author


Hi. I'm Nur Rishah, seventeen, still! An architecture student at IIUM.






Tutorial : Letak Search Box dalam Blog}
21 January 2012 | 9:33 PM | 0Comment

Tau kah apa tu Search Box ? Search Box powered by Google tu la.. Yang nak search apa-apa n nak letak dalam blog . Nak letak tak ? Jom belajar macam mana nak letak ok ^^

1. Login > Dashboard > Design / Layout > Add A Gadget .
2. Lepas tu amek  Search Box (gambar di bawah)
(klik gambar ntuk lebih jelas)
3.tekan +
Lepas tu dia akan keluar macam ni kan ?
(klik untuk lebih jelas)
4. Title > Search Box / Cari disini / apa2 yang korang suka ^^
5. Tabs > Tick! 
6. Linked from here > Tick!
7. The Web > Tick! 
8. Siap ! Save aje ! ^^

Kalau dah jadi , jangan la lupa kepada "tuan yang mengajar" oke ? Hihi . ^^
bubye n Assalamualaikum~




Photobucket