r i s h a h

rishah

meet the author


Hi. I'm Nur Rishah, seventeen, still! An architecture student at IIUM.






Tutorial : Cara Buat Blockquote}
02 January 2012 | 2:49 AM | 0Comment

Hy . Ramai yg tertanya2 macam mana nak buad blockquote ? Tau ke ape tu blockquote ? Taktau ? Ni la blockquote:

Blockquote  

Nak buad tak ? Korunk highlight je tulisan yg korunk nak buad blockquote and then tekan yg macam Rishah kotakkan kan bawah ni k ^^
*OLD*

*NEW*

Oke , sekarang nak letak background tak dekat blockquote tu ? Jom belajar , sayang~ :)

1.Login-->Design/Template-->Edit Html-->(Proceed- NEW)
2.Copy Code dibawah . Gunakan CTRL+F untuk memudahkan pencarian k ^^
.post-body {
Copy code di bawah  dan kemudian pastekan di ATAS code .post-body {  tadi.

.post blockquote { background-image:url(URL GAMBAR BACKGROUND BLOCKQOUTE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }

Yg kaler MERAH tu korunk boleh tukar dengan Url Gambar korunk sendiri k ? ^^
Siap ! Mudah kan ? Hihi .
Kalau nak background , Rishah boleh bagi .
Nah , korunk rembat la ye . Hihi ;)

http://content.mycutegraphics.com/backgrounds/winter/winter-hearts-backgrounds.gif

http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/swirly/th-swirlybg10.gif

http://content.mycutegraphics.com/backgrounds/winter/winter1.gif

http://mycutegraphics.com/backgrounds/stars/th-starbg56.gif

http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/dots/dotbg126.gif

http://content.mycutegraphics.com/backgrounds/color/colorbg25.gif

http://content.mycutegraphics.com/backgrounds/blue/blue-background6.gif

Okay , dah tengok sume ? Amek aje k ^^ Don't be segan2 . Hehehe.

SELAMAT MENCUBA~!
**Peringatan !! Jika hendak copy sila highlight perkataan yg hendak dicopy dan tekan CTRL + C serentak