r i s h a h

rishah

meet the author


Hi. I'm Nur Rishah, seventeen, still! An architecture student at IIUM.






Signature}
17 December 2011 | 1:46 PM | 0Comment



Yeay ! Akhirnya boleh jugak letak tandatangan ! Thnxx very much KakLyssa ! Tp signature Rishah tak chnteq sangad ! :( Korang nk bljr tak ? Okeyy , mai ikut apa yg Rishah ajarkan ye ? ^^ :

1. Korang klik link ini dulu > KLIK SINI !!

2. Ada 4 cara tuh . Korang pilih yang "Using The Signature Creation Wizard"

3. Masukkan nama korang di textfield yang disediakan. Lepas tue, klik button "Next step".

4. Pilih font yang korang suka. Lepas tue, klik button "Next step".

5. Pilih size signature yang korang nak . Then , klik "Next Step".

6. Pilih background color untuk signature korang. Kalau tak nak ada color klik kat checkbox tulis 'transparents'. Pilih pula text color tuk signature tue. Lepas tue, klik button "Next step".

7. Pilih slope yang korang suka k. ? Nak senget banyak ke sikit ke terpulang la kat korang. Lepas tue, klik button "Next step".

8. Lepas tue dia akan keluar "Finished! The signature is ready." means da siap la signature anda. Then anda klik pada link "Want to use this signature?"

9. Korang akan ke page "Generating signature code". Klik pada "Generate HTML code" .

10. Korang akan diberi 2 pilihan samada nak generate code tuk signature sahaja atau signature dan sedikit info spt slogan @ website anda. Klik mana yang anda suka oke ?:)

11. Copy HTML code yang di dlam textbox.


CARA-CARA NAK PASANGKAN SIGNATURE MASUK KE DALAM BLOG

1. Log in > Setting > Formatting

2. Scroll ke bawah sampai korang jumpa "post template"

3. Paste HTML Code yang korang copy tadi .

4. Klik "Save Settings".

5. Untuk melihat samada korang ni berjaya atau tidak , klik pada "Posting" tab dan klik pada "new post". Signature korang akan automatik ada apabila anda membuat entry baru pada blog , oke ?:) hehe..
KakLyssa :)