r i s h a h

rishah

meet the author


Hi. I'm Nur Rishah, seventeen, still! An architecture student at IIUM.






Tutorial : Post Title Background}
18 December 2011 | 1:48 AM | 2Comment

Hyy ! Kali ni Rishah buad tuto sbb direquest oleh kwn ! ^^   ;D hehehe . Kali nie Rishah buad tuto pasal Post Title Bacground oke ? ^^ Contoh nye macam kat bawah nie~

(credit - Lyssa Secret)
So , mari Rishah ajarin ! ^__^ hihihi~

1. Log in --> Design/Template --> Edit Html --> Proceed<(new blogger interface)
(Tekan Ctrl+F) Search .post h3 { kalau tak de , cari ini  h3.post-title {
Kalau tak jadi kod dua2 yg kat atas niyh... korang boleh paste kod di bawah ini kat bawah h4 }
 Copy and paste code ni di bawah .post h3 { ataupun dibawah h4 }

  border:0px dashed #cc99cc;
    text-align: center;
    margin:.5em 0 .5em;
    padding:0 0 4px;
    font-size:140%;
    font-weight:normal;
    line-height:1.2em;
    background:url(URL BACKGROUND KORUNK);
    color:$titlecolor;
    }

4. Bagi sesiapa yang mencari kod ini >>  h3.post-title {

Korang paste kod ini di bawah kod yang korang carikan tu ok ?:)

 border: 3px solid #C0C0C0;
background: url(URL BACKGROUND); 


Yang Rishah tulis tulisan warna merah tu en , korunk gantikan dengan URL background yang korang suka.
4. Preview dulu . !
5. Then,Save template! :)

**Perhatian - Hanya untuk pengguna Template Washed Denim shj.

Bye n Assalamualaikum ^^