r i s h a h

rishah

meet the author


Hi. I'm Nur Rishah, seventeen, still! An architecture student at IIUM.






University life?!}
17 May 2017 | 10:06 PM | 0Comment

Assalamualaikum. So result SPM dah dapat months ago, and Alhamdulillah boleh tahan hahaha berbanding UPSR & PT3 lol. Anyway, lepas isi upu blabla semua siap. Result upu pulak hari tu! 15/5. Was so nervous I swear, takut dapat U yang letak ke 8th choice or maybe tak dapat langsung. But alhamdulillah rezeki Allah bagi, dapat 1st choice! UIA di Gambang, Pahang. First ingatkan dapat kat Gombak and dah excited gila! First sebab UIA Gombak dekat dgn my sister's place so senang kalau balik raya dgn dia je. Second UIA Gombak ada byk facilities! Pastu lawaaa. Tapi bila google(YES I GOOGLED ABOUT THIS KIND OF THING A-HUH) UIA Gambang(baru kan) cam lawa jgk. Plus area UIA Gambang hutan je, mcm tenang, takda hiburan byk sangat. And I just found out yg it takes 1 hour to reach Kuantan from Gambang, so baik beli barang yg diperlukan kat TamanTas je(betul ke aku eja ni lol). Well, yeah I'm pretty excited. Oh yes, lupa, course Architecture and Environmental Design <333 Macam tahu2 je arkitek tu my dream job since I was 12!! Funny thing is seperti yg sy katakan, UIA tu is surrounded by trees! Ironic bukan kalau aku duduk situ study architecture lmaoooo oo o ooo o! Walaupun surrounded by trees (and wild animals) hahaha, Gambang Waterpark dekat gila wei! And ada taman apatah nama dia. And omg my high school senior used to study there and she sent me a pic of compartment dia masa stay sana. Bilik luas, cukup 4 org, and LUAS! Tu yg penting sebenarnya. And takda bunk bedsss!!!!! I was worried that I'd have to sleep in a bunk bed lol. First reason kenapa aku tak nak bunk bed ialah risau kalau aku duk atas tgh lek lek tido tiba2 jatuh! And second reason kalau aku tido bawah kena hempap maut laaa wei. Kalau bed mate aku tu 100 kg cemana. Anyway tu je kot dulu my update about the topic. When I'm not busy(LOL have I ever been busy?), I'll try to post benda2 berkaitan dgn hidup university yg I'm sure will be completely different daripada kehidupan high school. The reason why I'm nervous is bcs tak biasa sekolah asrama and plus UIA ada subjek Arabic. To be frank, aku takda langsung basic Arabic so terpaksa jgk join extra class dia. (according to Kak Ummu) Anyway, that's it. Bila ada info lain abt this UIA I'll postlah. So long! P/s: my friends all say "Jdi ustazah la mu." K guys I eksep.